به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه وشهرسازی امروز ۸ مهر در همایش چشم انداز خسارت صفر در فرآیند ساخت با اشاره به اینکه خسارت صفر در ساختمان یک تعهد جمعی است، گفت: مبحث ۱۲ مقررات ملی ساختمان همین موضوع را مورد بررسی قرار داده و برای آن راهکارهایی در نظر گرفته شده که کار ویرایش و بازنگری این مبحث هم اکنون به اتمام رسیده و به زودی تصویب و ابلاغ می شود.
مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان با اشاره به اینکه در حوزه ساخت و ساز مشکلاتی وجود دارد و خسارتهای زیادی به جهت عدم رعایت مقررات ملی ساختمان و موضوعات مربوط با HSE کشور متحمل میشود، تصریح کرد: انتظار داریم تا تمامی مباحث مقررات ملی ساختمان که سبب ایمنی در ساختمان از مرحله طراحی تا بهرهبرداری است به طور کامل رعایت شود.
سه مبحث به مقررات ملی و کنترل ساختمان افزوده شد
مانیفر افزود: سه مبحث جدید به مباحث مقررات ملی ساختمان افزوده شده است که شامل الزامات شهرسازی در ارزیابی ساختمانهای موجود و نظامات ترافیکی است که برخی از آنها در مرحله تصویب قرار دارد.
به گفته وی همه مباحث موجود تضمین کننده آسایش، ایمنی و امنیت در حوزه ساخت و ساز است.
خسارت ناشی از حوادث ساختمان در ایران بیش از میانگین جهانی
مانیفر بخشی از مشکلات موجود در حوزه ساخت و ساز و ایمنی نامناسب در این بخش را پراکندگی کارگاههای ساختمانی، شرایط آب وهوایی متغیر عدم ثبات در ترکیب عوامل اجرایی عنوان کرد و گفت: براساس آمار حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان در تمامی دنیا از سایر صنایع بیشتر است و بررسیهای کشور حاکی از آن است که در ایران میزان خسارت ناشی از کار در صنعت ساختمان بیشتر از متوسط جهانی است.
مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه وشهرسازی بیان کرد: راهکارهای افزایش ایمنی در ساختمان و تضمین دستیابی به خسارت صفر شامل بهبود و تکمیل پروتکلهای ایمنی، به روز کردن مقررات آگاهی بخشی و آموزش پیوسته، تهیه تجهیزات ایمنی و استاندارد های بینالمللی، بازرسی و نظارت مستمر، فرهنگ سازی و تشویق کارکنان است .
وی تصریح کرد: موضوع بیمه ساختمانی، بیمه کارگران ساختمانی و آگاهی بخشی به کارکنان این بخش از حقوق خود و تعهد کارفرما برای پرداخت حق بیمه کارگران، بیمه حوادث کاری باید اجرایی و عملیاتی شود.
یکهزار ارزیاب آموزش دیده در کشور آموزش دیدند
مانیفر دستیابی به ایمنی را جزو تعهدات جمعی عنوان کرد و با اشاره به اینکه دفتر مقررات ملی ساختمان از سال ۹۶ اجرای برنامه نشان تعالی HSE را با همکاری دانشگاه تهران در برنامه قرارداد، گفت: با تلاشهای انجام شده هم اکنون یک هزار نفر تعهد عنوان ارزیاب آموزش دیده اند و توانایی ارزیابی برخی از ساختمانهای موجود را از نظر ایمنی دارا هستند.